Locatie

Het gebouw

Voor meer informatie over verhuur kunt u contact opnemen met Karen Mertens via info@garagerotterdam.nl of via +31 (0)6 48945207

Garage Rotterdam is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage. Deze is in 2011 onder architectuur van Remy Meijers verbouwd tot tentoonstellingsruimte met koffiehoek. Voor het interieur heeft Remy Meijers inspiratie gehaald uit de voormalige garage, die rond 1955 in na-oorlogse wederopbouwarchitectuur is gebouwd. Rekening houdend met het toekomstige gebruik van de tentoonstellings- ruimte, heeft Meijers gekozen voor een ruime opzet met veel licht. De indrukwekkende betonconstructie van het pand is kaal gestraald en zichtbaar gemaakt om het industriële karakter van het gebouw nog meer te benadrukken.

Het gebouw van Garage Rotterdam is opgedeeld in drie delen en bestaat uit een ontvangstruimte met balie en koffiebar, een expositieruimte met grote daklichten voor optimale lichtinval en op de entresol een kantoor gesitueerd in de voormalige directiekamer.

De creatieve omgeving met intiem karakter wordt verhuurd voor onder meer lezingen, audiovisuele presentaties, kleine voorstellingen en fotoshoots. De lichte, inspirerende ruimte leent zich goed voor bijeenkomsten van gezelschappen tot 150 personen.